085-3012360
info@fisec4u.nl

Zonneboiler installaties

Uw partner in duurzame oplossingen

Wij leveren diverse type zonneboilers.

Wij passen twee verschillende collectoren toe: De vlakke plaat collector of heatpipes.
Voordeel van de heatpipes is dat deze een hoger rendement hebben dan de traditionele vlakke plaat. Echter is een vlakke plaat een stuk esthetischer op een dak.

De zonneboilerinstallatie is gevuld met glycol, hierdoor kan er in de winter geen bevriezing optreden. De zonneboiler kan met een goede zoninstraling zeer snel het boilervat opwarmen en eventueel helpen ondersteunen om de woning te verwarmen.

Voor een goede zonneboiler installatie heb je een buffervat of boiler nodig. Wij hebben kleine boilers 100L geschikt voor de “standaard” woning, dit is ideaal wanneer de ruimte beperkt is. Tevens hebben we ook grotere boilers in ons assortiment oplopend tot 2000L.

Afhankelijk van het aantal collectoren op het dak is het mogelijk om uw verwarmingssysteem te ondersteunen, zo is het mogelijk om uw vloerverwarming of bestaande hoog temperatuur radiatoren deels te laten draaien op zonne-energie. Wanneer er een combinatie met een warmtepomp toegepast wordt is volledig van het gas af vaak een mogelijkheid, alle momenten dat de zon schijnt is er ‘gratis’ energie beschikbaar. Schijnt de zon niet of minder fel, dan neemt de warmtepomp of CV-ketel het over.